Rhodos 2016
Senaste veckna har vi spenderat på Rhodos. Bodde på Sunwing Kallithea som starkt kan rekomenderas. Med på resan var såklart maken och vincent samt min underbara lillasyster och hennes lilla dotter. Första dagen tog vi bara lugnt och nöjt av att ha lämnat ett regningt Sverie bakom oss Dag 2. Var vi inne i rhodos stad och vandrade runt i den medeltida delen av staden eller gamla stan om man så vill. Var verkligen supermysigt och vi njöt av en god lunch på en resturang. Vi besökte även stormästarens palats. Palatset byggdes så tidigt som på 6:e århundradet, under den bysantinska perioden och fungerade då som ett högkvarter och fästning. Resten av dagen ägnades ut massa sol och bad.
Dag 3. På fredagen besökte vi kallithea springs, där det verkligen var otroligt vackert. Där solade och badade vi i massor och nöjt av den vackra miljön. Kallithea springa är för en som undrar ett kurbad ända från antikens tid, men den nuvarande anläggningen byggdes av italienarna under 1929. Efter en grundlig renovering återöppnade den fina anläggningen som museum med tillhörande strand sommaren 2007.
Dag 4. Denna dag bjöd på en utflykt till mysiga och pitoreska ön symi. Båtturen tog ca 2 timmar enkel resa. Väl där strosade vi omkring i hamnen bland alla pastellfärgade hus, åt glas, en bod lunch samt ute en tur med häst och vagn. Någonting som verkligen uppskattades av hela resesällskapet.
Dag 5. Ägnades åt massa sol och bad. Vi tillbringade dagen på kallitheastranden som tillhörde hotellet och hyrde trampbåt.
Dag 6. Även denna dag solade och badade i mängder. På kvällen var vi dock åter in till Rhodos stad på kvällen och strosade runt i gränderna i skymningen. Emma och jag testade bland annat på fiskspa och david köpte en hatt då hans keps försvunnit. Dag 7. På förmiddagen passade vi på att sola, bada och äta massor av glass. Senare på kvällen åkte vi till lindos med sina vita hus. Hela staden är verkligen vit och gränderna är trånga för utformade som en laburint för att en gång i tiden förvirra pirater, numer är det nog snarare turister som irrar sig vilse bland gränderna. Emma och Alice red åsnor och kvällen avslutades med en härlig grillafton på en strandtaverna och sedan åkte vi en mysigt lite båt i månskenet tillbaka till bussen. Låter bilderna tala för sig själva om hur mysigt vi hade det!
Dag 8. Hemresedag. Passade på att sola, bada och maxa brännan innan planet tog oss hem sent på kvällen till ett betydligt kallare Sverige.